2017-01-13-PHOTO-00000361

Christus Mijn Verlosser Leeft

Het idee voor: “Christus, mijn verlosser leeft!” is bij de schrijvers: Leon van Veen en Erwin de Vos ontstaan door het succes van hun eerdere kerst project: “Dit Kind Immanuel” (2012). Vele koren in Nederland zingen deze musical integraal, maar ook de losse liederen worden veel uitgevoerd. Het idee om zo’n zelfde soort project te starten omtrent Pasen was dan ook al snel geboren.

Het resultaat werd uiteindelijk een zeer gevarieerde musical bestaande uit 12 stukken. De liederen zijn uitgewerkt voor vierstemmig koor en desgewenst een compleet ensemble. Muzikaal gezien gaan de stijlen van klassiek tot rock met ingetogen en uitbundige delen. Steeds concentreert een lied zich op een belangrijke gebeurtenis in het paasverhaal zoals bijvoorbeeld het laatste avondmaal of de kruisiging.

Tot slot geven de schrijvers aan: ” We hopen dat we met deze nieuwe musical iets mogen bijdragen aan de viering van Pasen. We hebben geprobeerd zo dicht mogelijk bij de Bijbelteksten te blijven maar hopen dat we door de samenkomst van tekst en muziek nog meer mogen toevoegen aan de prachtige boodschap die Pasen ons brengt:

Christus, mijn verlosser leeft!”

Binnenkort is de bladmuziek verkrijgbaar op koormuziek.nl