Dit Kind Immanuel


Hoe breng je een verhaal opnieuw tot leven? Hoe voeg je betekenis toe aan een verhaal dat al zoveel betekent voor ons? Hoe blijf je dicht bij de waarheid van het woord van God en maak je toch iets nieuws, moderns en fris? Hoe maak je muziek bij zo’n krachtige boodschap van liefde, blijdschap en verwondering? Wat mogen wij nog toevoegen aan de boodschap van de Heer? Die vragen stelden wij ons toen we begonnen met schrijven aan Dit Kind Immanuel.

We hadden al langer de wens om het kerstverhaal opnieuw te vertellen. Ondersteund door prachtige muziek en met een nieuwe invalshoek voor de boodschap: Wat betekent de geboorte van een Goddelijk kind 2000 jaar geleden voor de mensen nu? We wilden het prachtige kerstverhaal
persoonlijk maken en muzikaal ondersteunen op een nieuwe, moderne manier; met verschillende stijlen muziek en altijd goed zingbaar.

We hadden de wens om koren een avondvullend, kant en klaar programma aan te bieden. Inclusief samenzang van bekende liederen als “Stille Nacht” en “Ere zij God”. Dit alles heeft geresulteerd in "Dit Kind Immanuel"


    Ouverture
    Neem ons bij de hand
    Ik blijf Hem altijd trouw
    Op Weg
    Is er een plaats voor Hem
    Niet als en vorst
    Slaap nu maar
    Gloria!
    Wie is Hij voor jou
    Dit Kind Immanuel
    Ik leef!
    Glorie, glorie, want deze nacht